1-1 Anders Mårtensson (Gustav Lindquist) 46 min
2-1 71 min

Varningar
Victor Larsson 87 min

ÖT Smygehuk spelade sin 4:e raka match utan att vinna när man förlorade borta mot Bunkeflo med 2-1. ÖT Smygehuk tvingades än en gång göra 5 ändringar i startelvan jämfört med senaste matchen. Det är inte lätt att spela ihop ett lag om man inte får kontinuitet i laget. Extremt mycket skador, sjukdomar och jobb är det som ställt till det för oss i år. Det höll på att börja med en riktig kalldusch när Bunkeflo i matchens första minut kom in i straffområdet men Izzettin Adigüzel gör en fin fotparad och räddar till hörna. I den 14:e minuten räddar Izzettin Adigüzel återigen ett friläge med en fotparad. I den 20:e minuten kommer så 1-0 när Bunkeflo snabbt ställer om och tar sig in i vårt straffområde och spelar snett bakåt där en forward kan sätta bollen i nät. ÖT Smygehuks första halvchans kommer efter 35 minuter då Oliver Oliveros tar emot bollen vid mittlinjen och rycker ifrån två försvarare. När Oliver närmar sig straffområdet så testar han skott men bollen går utanför. I den 44:e minuten åker Oliver Oliveros på en redig smäll och tvingas avbryta matchen och hjälpas av banan. ÖT Smygehuk har duktiga problem under första halvlek att få till ett ordnat spel men går ut till den andra halvleken med en helt annan anda. ÖT Smygehuk tar tag i taktpinnen från första sekund och spelar en mycket fin fotboll första 20 minuterna.Efter 40 sekunder av den andra halvleken får ÖT Smygehuk en frispark mitt på Bunkeflos planhalva. Gustav slår den mot straffpunkten där Anders Mårtensson går upp i duellen med den gänglige målvakten. Bollen går förbi huvud och händer men tar på någon och dimper ner rakt framför fötterna på Anders Mårtensson som enkelt kan sätta 1-1. Detta var Anders 1:a seriemål i år. Efter kvitteringen följer en kavalkad av kvalificerade målchanser för ÖT. I den 47:e minuten spelar Philip Marklund bollen fram till en fri Patrik Lippe som kommer ensam med målvakten men Patriks avslut går tyvärr utanför. I den 51:a minuten slår André Andersson en underbar crossboll till Anders Mårtensson som tagit sig in mot mitten och Anders fintar bort försvararen och ska bara placera in bollen i mål men bolluslingen smiter tätt utanför stolpen. I den 55:e minuten slår André Andersson pånytt en underbar crossboll den här gången addresserad till Philip Marklund som kommer in straffområdet men Philip kommer ur vinkeln och målvakten kan rädda. I den 56:e minuten tar Gustav Lindquist sig fram på högerkanten och slår en diagonalboll mot bortre stolpen där en fri Anders Mårtensson sånär får en tå på bollen men utav chansen blir det inget. I den 57:e minuten spelar Gustav Lindquist bollen till Philip Marklund som i bra läge skjuter ett skott som målvakten räddar. En fantastisk start på den andra halvleken men bara ett mål i utdelning. Vi skulle avgjort matchen på de här första 15 minuterna av andra halvlek men tyvärr har vi problem med målskyttet för tillfället. I den 63:e minuten räddar Izzettin Adigüzel ett friläge efter en slarvig bakåtpass. I den 65:e minuten kommer en boll mot vår mittback Michael Nilsson och Michael väntar in bollen och slår iväg den medan den attackerande Bunkeflospelaren fullföljer med full kraft och sätter upp en armbåge rakt i huvudet på Michael. Solklart rött kort men domaren ger oss inte ens en frispark! Istället får vi en Michael Nilsson med svullen och kraftigt blödande näsa. I den 71:a minuten kontrar Bunkeflo effektivt när man återigen spelar bollen snett bakåt till en fri forward som sätter 2-1. Kalldusch! ÖT satsar nu allt framåt och sätter upp mittbacken Nicklas Mattsson i kedjan. I den 80:e minuten spelas bollen upp till Nicklas som vänder upp och en av Bunkeflos mittbackar attackerar med full kraft med armbågen först och träffar Nicklas över bröstet. Ännu ett rött kort men Bunkeflospelaren fick sitt gula kort för protest och inte för förseelesen. Vad hände med Nicklas då? Jo, ett brutet nyckelben och vila från fotbollen ett par månader! I matchens absoluta slutsekunder får ÖT en frispark mitt på Bunkeflos planhalva. Mattias Jönsson smyger upp i bortre delen av straffområdet och lämnas ensam med endast en försvarare i närheten. Gustav slår en perfekt frispark som Mattias går upp och nickar mot mål och Robin Mårtensson kommer löpande bakifrån och bröstar in kvitteringsbollen till 2-2. Trodde alla... Men efter några sekunders betänketid lyfter linjedomaren flaggan och menar på att Robin var offside... Märkligt! Matchen slutar 2-1 och ÖT Smygehuk har nu spelat 4 raka matcher utan seger men vi spräckte i alla fall vår långa måltorka. I nästa match väntar IFK Malmö FK på Smygehamns IP på lördagen den 4:e juni klockan 14:00.